Matlag

För närvarande finns inget aktivt matlag eftersom vi fortfarande väntar på ett nytt storkök från Svenska Bostäder då vi förlorat vårt gamla.

Café Fristad

Café Fristad är en verksamhet som syftar till att stärka gemenskapen i Kollektivhuset. Cafét är tänkt som en mötesplats för alla som vill umgås med andra i huset och kanske bolla idéer på hur vi kan utveckla kollektivet ytterligare. Vi håller till i Cafeterian i 17A, plan 4. För en symbolisk summa serveras alla besökare rättvisemärkt kaffe & te, ekologisk frukt och hembakta bullar.

Städgrupp

På söndagar städar vi korridorer och trapphus, mellan klockan sju och halv nio. Alla lägenheter ska delta i städningen. Om särskilda skäl hindrar dig att delta finns alltid andra arbetsuppgifter att bidra till föreningen med, t.ex lampbyten i huset. I praktiken innebär
städningen att varje lägenhet deltar var femte vecka. Varje gång du städar får du nedsättning i hyran med ca 200kr av Svenska Bostäder. Även Fristads kollektivhusförening får pengar. Det går till alla de frivilliga aktiviteterna som förekommer i huset. Har du inte kommit med i en städgrupp ännu – kontakta Birgitta Lindvall i 19B.

Sy och vävrum

Finns det t.e.x  intresse för persisk vävning, går att anordna en kurs billigt. Väv en matta till badrummet av ”gamla” handdukar,inga förkunskaper behövs. Populärt för barn att prova en stor vävstol.
Nyckel finns hos Elsa i 21 och Linda Frederiksen i 17B.

Trädgårdsgrupp

Alla boende har möjlighet till odlingslott i vår trädgård. Kom till vårens uppstartsmöte som anslås i huset. Anmäler du dig till för en odlingslott förbinder du dig sedan att sköta den under säsongen. Gemensamma dagar för trädgårdsskötsel

Äppelträden – man får plocka när de är mogna. Man får hemskt gärna säga till busungar att inte mosa, slå ned äpplena – men gärna plocka fallfrukt om de äter dem. Grill, trädgårdsredskap, barnplaskedamm, dusch finns att låna. Vattning – specialnyckel köpes tex på spånga järn.

Gårdsgrupp

En ny gårdsgrupp har formats som vill sätta upp spaljéer och sätta ned lökar inför våren 2008. Kontakt: Sofia Hemou, Carl-Johan Wibom, Helena Edwardsson, Christer Wikström. Vill du ha lökar utanför just din lägenhet anmäl då detta.

Husets bokcirkel

Vi köper in böcker och träffas i cafeterian under trevliga former och pratar om böckerna. Kontakt: Linda Fredriksén 17 B7

Innebandy

Vi har en fast tid på söndagar kl. 11.00 till 12.00 i Spånga badmintoncenter Tag med egen klubba. Kontakt: Göran Andersson 19 C

Resegrupp

Varje år anordnas någon resa fär alla boende i Fristad. Förra året blev det en övernattning på Barnens ö. Kontakt: Sofia Hemou, Carl-Johan Wibom, Helena Edwardsson.

Dramaten

Teaterstolar Dramaten. 20 kr först till kvarn

Starta en aktivitet

Brinner du för något speciellt, starta en då en ny aktivitet och erbjud huset. Kontakta någon i styrelsen. Möjlighet att äska pengar från föreningen för aktiviteten finns. Tidigare har det hållits vår och höstloppis, fredagspub i cafeterian, söndagsfika.