Matlag

Just nu finns två matlag, med sju personer per grupp. Matlagen träffas två gånger
per månad och bestämmer vilken mat som ska lagas. Matlagen bjuder in husets medlemmar till middag. För medlemmar är priset 30 kr och icke-medlemmar 50 kr. För barn över 10 år är det 10 kr. Anmälan kommer upp i regel en vecka innan så att man kan boka in sig.

Vi vill gärna ha fler matlag, vill du vara med? Kom till en middag och säg till så kan vi snacka mer om det :)


Cafégrupp

Café Fristad

Café Fristad drivs av den nybildade Cafégruppen. Vi vill göra cafeterian till en mer tillgänglig mötesplats för alla boende i huset. Här kan man komma och umgås utan anmälan eller avgifter. I köket finns kaffe och te. Den som vill kan ta med matlåda, sällskapsspel, eller kanske bjuda på en supergod hembakad äppelkaka? Ta med ett hantverksprojekt, körkortsboken eller vad du kan nu tänkas ha för dig för tillfället. Meditera i det lilla rummet, spela Super Mario eller kika på TV med grannar istället för ensam – det är upp till oss som kommer vad vi hittar på!


Städgrupp

På söndagar städar vi korridorer och trapphus, mellan klockan sju och halv nio. Alla lägenheter ska delta i städningen. Om särskilda skäl hindrar dig att delta finns alltid andra arbetsuppgifter att bidra till föreningen med, t.ex lampbyten i huset. I praktiken innebär städningen att varje lägenhet deltar var femte vecka. Varje gång du städar får du nedsättning i hyran med ca 200kr av Svenska Bostäder. Även Fristads kollektivhusförening får pengar. Det går till alla de frivilliga aktiviteterna som förekommer i huset. Har du inte kommit med i en städgrupp ännu – kontakta Birgitta Lindvall i 19B.


Sy och vävrum

Finns det t.e.x  intresse för persisk vävning, går att anordna en kurs billigt. Väv en matta till badrummet av ”gamla” handdukar,inga förkunskaper behövs. Populärt för barn att prova en stor vävstol.
Nyckel finns hos Elsa i 21 och Linda Frederiksen i 17B.


Trädgårdsgrupp

Alla boende har möjlighet till odlingslott i vår trädgård. Kom till vårens uppstartsmöte som anslås i huset. Anmäler du dig till för en odlingslott förbinder du dig sedan att sköta den under säsongen. Gemensamma dagar för trädgårdsskötsel. Grill, trädgårdsredskap, barnplaskedamm, dusch finns att låna.

Äppelträden

Man får plocka när de är mogna. Man får hemskt gärna säga till busungar att inte mosa, slå ned äpplena – men gärna plocka fallfrukt om de äter dem.

Vattning

Specialnyckel köpes tex på järnaffär.


Resegrupp

Varje år anordnas någon resa för alla boende i Fristad. Det här året blev det bussresan till Julita julmarknad den 26 oktober.


Starta en aktivitet

Brinner du för något speciellt, starta en då en ny aktivitet och erbjud huset. Kontakta någon i styrelsen. Möjlighet att äska pengar från föreningen för aktiviteten finns. Tidigare har det hållits vår och höstloppis, fredagspub i cafeterian, söndagsfika.