Nu är vi igång igen!

posted in: Aktuellt | 0

Efter att ha gått på sparlåga under pandemin så är vi tillbaka igen! Vi började så sakteliga i början av året med gemensamma aktiviteter som matlag. Och sen har det blivit mer och mer.

Det finns mycket att säga om vad som har hänt under året och vi kommer att få en ordentlig genomgång av alla verksamhetsgrupperna på årsmötet i februari. Men här kommer några axplock från vad som har hänt.

Matlagen är igång igen

Efter ett långt uppehåll i och med pandemin så kom matlagen igång. Vi har under våren och hösten försökt hitta formen för hur vi ska arbeta men det går bra.

Det blir mycket lök att hacka emellanåt :)
Mycket ska stekas!
Många var sugna på mat!
Ärtsoppa sitter aldrig fel!
Och även pastasåsen gick hem!

Sommarfesten blev en succé

Det var många som kom på sommarfesten. Ska bli roligt att göra nästa sommarfest ännu maffigare! Vem vet, det kanske blir allsång då? ;)

Vi blev ett härligt gäng på sommarfesten!

Adventsfikat var mysigt och uppskattat

På ett tidigare husmöte så var många sugna på lite adventsfika och julstämning så ett gäng kollektivboende fixade adventsfika vilket blev väldigt uppskattat!

Silke och Tomas, två av fikafixarna!
Smarrigt!
Det var dropin med ett härligt gäng som droppade in under några timmar

Ny brädspelsgrupp

Cafégruppen anordnar trevligheter i cafeterian. Den senaste aktiviteten var en brädspelsträff och den var uppskattad. Vi var ett gäng som kom och spelade i några timmar men ännu fler skrev i facebook-gruppen att de gärna hade kommit men tyvärr inte kunnat. Brädspelandet blev så uppskattat att vi inte långt senare hade uppföljning men då hemma hos en av spelarna då cafeterian var upptagen då.

Det finns så mycket att välja på!
Alla är djupt koncentrerade!
Den uppföljande brädspelsträffen blev en hit också!

Husmöten och verksamhetsgruppsmöten igång

Vad är väl en förening utan alla möten? För att det ska fungera att bo och umgås tillsammans så behövs det sin beskärda del av möten. På så sätt får vi medlemmar möjlighet att vara med och bestämma om vår kollektivhusförening. Det är mycker arbete som görs bakom kuliserna.

Bra samtal, diskussion och information på decemberhusmötet

Nästa steg?

Vad kommer då att hända under 2023? Ja, det är ju upp till oss alla! Kollektivet är vad vi gör det till! Så om du är sugen på att engagera dig kolla vilka verksamhetsgrupper som finns. Vill du ha lite koll på vad som händer så du inte missar något? Ha då lite extra koll på vårt kalendarium. Och som du säkert vet så finns det en facebook-grupp för oss som bor här.