Årsmöte med Kollektivhus NU

posted in: Blogg | 0
Det kanske inte är alla som vet, men vår kollektivhusförening är ansluten till Riksföreningen Kollektivhus NU, som är en nationellt verksam förening baserad på existerande kollektivhus och fristående föreningar. I lördags var det dags för årsmöte och jag och Jossan begav oss till Kärrtorp och kollektivhuset Sockenstugan (med ett 40-tal lägenheter för personer över 40 år). Det bästa jag tar med mig från denna dag är mötet med alla människor som bor i olika former av kollektivhus runt om i landet (även två tyskar var där faktiskt). Det är oerhört inspirerande att höra hur andra föreningar löser sånt som matlag och samarbete kring städning mm. Nu känner jag mig fylld av nya idéer och hoppas att jag kan få med mig styrelsen (och kanske någon av er andra?) på ett studiebesök till kollektivhuset Tre Portar i Skarpnäck.
My/ styrelseledamot
 
Fotat i lägenheten hos den äldsta boende i kollektivhuset Sockenstugan.
Om man är 87 år borde man väl veta vad man talar om eller?